Share

“Chernyi Lebed” (Black Swan) House Reconstruction

“Chernyi Lebed” (Black Swan) House Reconstruction

About the project

“Chernyi Lebed” (Black Swan) House Reconstruction

In our company ADI studio there is a clear rule and a kind of work slogan: “Each one should do his job”. It is often occurring problem and large mistake when people try to construct themselves not involving specialists. This is due to such mistake that we managed to prove ourselves and our professionalism in projecting and construction of one of our objects. In particular, houses subject to restoration of total area of 95 sq. m. and a land plot of area of 13 Ares (and it was hard to call that a house, it was more like a trash pile or geological cutting.
The first decision was to unmount a construction on the land plot to save funds (it is important to know that restoration of house or apartment is more expensive than new construction), but time limits and budget of future construction did not enable us to do that. We had a complicated problem how to combine TS (technical specification) and the building existing on the plot, and also to stay within budget limits.
Second decision was to shift the existing building into a frame. Due to this idea we became able to allocate important rooms in according to the TS (guest room, library, bedroom, wardrobe walk-ins, playroom and two children rooms) maximally comfortable and ergonomically, and secondary – in existing building (cabinet, kitchen, dining room, WCs, banya, furnace room, pantry).
As a result, a building with useless area of 95 sq. m. turned into a luxury High-Tech style house of 270 sq. m. with huge house surrounding territory on which gardens, swimming pool with a rest zone and barbecue zone are allocated. At the same time, we managed to minimize development of the plot.
In this way the name of the project “Chernyi Lebed” (Black Swan) was born, in connection with its fundamental change.